links

Uniekleuren
Glass Elite kan elke glassoort van iedere kleur voorzien.

Uniekleuren zijn alle effen/egale kleuren. Wij beschikken over meer dan tweeduizend van deze kleuren. Deze kunt u uitkiezen aan de hand van kleurstalen of door middel van het kleurnummer.
Indien u van de door u gekozen kleur het bijbehorende kleurnummer onthoudt, kunt u later altijd bijbestellen in vrijwel exact dezelfde kleur.

Naast kleuren van bekende verfmerken, zoals o.a. Sikkens, Histor en Flexa, hebben we tevens de beschikking over een uitgebreid assortiment RAL en NCS kleuren.
Beschikken we niet over de juiste kleur, dan kunnen we deze vrijwel altijd voor u maken.
Standaard bij uniekleuren is, dat de kleur die door de ongecoate, transparante zijde van het glaspaneel zichtbaar is, tevens de kleur is van de coating aan de andere zijde.

Metallickleuren
Een metallic coating is het beste te omschrijven als een kleurcoating waarin zich grove of minder grove metaaldeeltjes bevinden. Deze deeltjes zorgen onder andere voor meer ‘diepte’ van de lak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de meeste autolakken.

Voor metallickleuren geldt, net als bij uniekleuren, dat u ze bij ons kunt uitkiezen aan de hand van kleurstalen en dat ze later altijd door middel van het kleurnummer kunnen worden bijgemaakt.
Standaard wordt, in tegenstelling tot uniekleuren, de metallic coatinglaag altijd afgedekt met een uniekleurlaag. Dit is meestal een lichte kleur grijs. De coatingzijde van het glaspaneel vertoont dus niet de metallickleur die door de ongecoate, transparante zijde van het glaspaneel zichtbaar is.

Ook nu geldt dat het maken van vrijwel iedere metallickleur mogelijk is en dat deze met elke glassoort is te combineren.